Klubbens historie

Haslev Karate Klub blev startet i 1977 af Sensei Bent Orthmann. Sensei Bent Orthmann gav klubben navnet Gishi Karate-Do. Gishi betyder direkte oversat "gentleman" eller "en mand af ære". Gishi Karate-Do oversættes med 'Ærens vej'.

Bent Orthmann trænede på det tidspunkt selv Kyokushinkai karate først i Karlslunde og siden på Ørnevej i København, og vores klub har derfor sine rødder i Kyokushinkai karate. Der er dog løbende blevet udviklet på vores system af de ledende instruktører. Klubbens rødder i Kyokushinkai, har også betydet at mange elever og instruktører, jævnligt træner/har trænet på forskellige Kyokushinkai skoler rundt om i landet.

Efter at vi igennem en årrække havde trænet på forskellige skoler i Haslev, fik klubben mulighed for at flytte over i Haslev Hallerne i 1998. Her blev der i forbindelse med tilbygningen af Hal B, bygget en mindre hal (Hal C), som fik navnet 'Kampsportslokalet'. Her har vi idag meget fine faciliteter, som er ideelle til karate træning.
 
Klubben arrangerer selv forskellige arrangementer, men deltager også i forskellige arrangementer arrangeret af andre, ofte på tværs af forskellige kampstilarter. Vi har altid været åbne over for nye impulser, og prøver dermed hele tiden, at udvikle Gishi Karate.

De seneste 5-6 år har klubben været i en rivende udvikling, hvor stilarten er videreudviklet og der er tilføjet nye elementer og Kobudo til vores stilart. I den forbindelse har klubben i 2015 valgt at skifte stilartens navn til BUSHINKAN. Så vi nu hedder Haslev Karate Skole - BUSHINKAN. Herudover er klubben gået ind i et samarbejde med en række andre stilarter under organisationen Joshinkan, hvor man arrangerer træningssamlinger og større Budotræf. 

Haslev Karate Skole er medlem af DIF og DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund), som har en karate sektion.

Haslev Karate Skole - BUSHINKAN er en demokratisk forening, hvor højeste myndighed er generalforsamlingen.
Læs mere om Haslev Karate Klub som forening under Klubbens vedtægter.
 
Læs indlæg om klubben i Haslev Posten